DJ MŁODY, widzę, że na forum Superba ktoś własnie takie alumy sprzedaje.
Wakacje w Polsce lub pobliżu (Węgry, Austria..)
Zwiń
X
-
Wakacje w Polsce lub pobliżu (Węgry, Austria..)
Witam.
Rozglądam się za miejscem tegorocznych wakacji, które niestety nie mogą być znacznie oddalone (chorwacja odpada), ze względu na małe dziecko (półroczne). Dodam iż w CRO byliśmy w 2013r. a i Balaton też był zaliczony (bardzo fajny wypoczynek).
Proszę o jakieś konkretne namiary i kierunki podróży.
-
-
danielus7, mówię Ci, że jest...
[ Dodano: Pon 17 Lut, 14 21:33 ]
Voila: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...%BFadne+%B3eby
[ Dodano: Pon 17 Lut, 14 21:34 ]
Od siebie dodam, że "moim miejscem" na spokojny wypoczynek jest miejscowość Bobolin Jadę tam na ostatnie dwa tygodnie sierpnia (ten sam domek już zarezerwowany) i... może tydzień w czerwcu? Ostatnie 4 wyjazdy w to miejsce miałem z piękna pogodą, a cały domek kosztuje mnie około 110zł/doba
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZell am See
Polskę, szczerze mówiąc bym odradzał. W Polsce jest naprawdę cholernie drogo, przy podobnych standardach. Po porstu się nie opłaca. Dodatkowo niepewna pogoda.
Zdecydowanie lepiej pojechać do Austrii, Chrowacji czy Czech.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mac_aaronZell am See i okolice, jezioro i alpy.
danielus7, A nie lepiej wpakować się w samolot i polecieć do Turcji/Grecji??
3 godziny lotu i jesteś na miejscu.
My z żoną latamy z dzieciakami i jest OK. Nie ma problemu ani na krótkich dystansach ani na transatlantyckich przelotach.
Jeżeli nad polskie morze to tylko na koniec czerwca/początek lipca - 95% pewności, że będzie pogoda. W terminie o którym mówi agamek faktycznie można mieć domek za 110pln ale pogoda jest już do dupy zazwyczaj.
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez mac_aaronZell am See
Polskę, szczerze mówiąc bym odradzał. W Polsce jest naprawdę cholernie drogo, przy podobnych standardach. Po porstu się nie opłaca. Dodatkowo niepewna pogoda.
Zdecydowanie lepiej pojechać do Austrii, Chrowacji czy Czech.
Latem w Alpach na bank będziesz mieć drożej niż w Polsce.
W Alpach pogoda jeszcze bardziej niepewna niż u nas nad morzem.
Poza tym w Alpy z półrocznym dzieckiem?? Można jechać, ale turystycznie się nie nawojuje.
danielus7 a jak już mowa o CRO to ze Świętochłowic jak byś wyjechał to za 10h spokojnie dojedziesz na Istrię.
Ja bym walił na wieczór i rano jestem. Dzieciak spokojnie prześpi podróż.
Komentarz
-
-
danielus7, Do Austrii w w fajne rejony jest niewiele krócej niż do Cro i na pewno będzie drożej. Jak już Austria i Alpy to raczej nie z 4 miesięcznym dzieckiem, bo to miejsce do chodzenia po górach , a nie leżenie na ręczniku nad jeziorem. Fajne widoki w Alpach zaczynają się tam gdzie z wózkiem dziecięcym się nie wjedzie.
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 09:34 ]
Zamieszczone przez BigZdecydowanie lepiej pojechać do Austrii,
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 09:37 ]
Zamieszczone przez kazik4x4danielus7 a jak już mowa o CRO to ze Świętochłowic jak byś wyjechał to za 10h spokojnie dojedziesz na Istrię.
Ja bym walił na wieczór i rano jestem. Dzieciak spokojnie prześpi podróż.
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 09:40 ]
danielus7, jeżeli byś chciał zwiedzić Vorarlberg to służę pomocą.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Big, relacje cenowe na niekorzyść Polski są tylko w przypadku wypoczynku zimowego.
Lanzarotte, czerwiec 2014, hotel 4* wyzywienie All Inclusive - 4 tys zł/os (14 dni)
Majorka, czerwiec 2013, hotel 4*, wyzywienie All inclusiwe - 3,7 tys zł/os (14 dni)
Jurata, czewriec 2014, hotel 3*, wyzywienie HB - 6 tys zł/os *(bez dojazdu i powrotu) 14 dni
Kraków, hotel 3*, wrzesień, 299zł/os ze śniadaniem
Praga, hotel 3*, sierpień, 145 zł/os ze śniadaniem
Corfu 7 dni, hotel 3*, wyżywienie HB (szwedzki stól i za trzęsiebie dań i deserów) - całkowite wydatki, obejmujace przyjemnosci na miejscu, oraz wynajecie samochodu + benzyna do niego na 3 dni i 720 km, na 2 os 3 200 zł
Dębki 9 dni, kwatery z wyżywieniem HB (obiad , 2 dania - zupa + drugie, be zmożliwości wyboru i dokładek) - całokowilte na 2 os wydatki 3 100 zł
Piwo 0,5 l - kanjpa:
Dębki - 8 zł
Teneryfa: 1,5 Euro czyli 6,30 złCzarny Elegance
Komentarz
-
-
danielus7, będę obserwował temat bo w czerwcu rodzić mi się będzie druga pociecha. Pierworodny ma już 5 lat i z nim mogę jeździć wszędzie, ale z 1-2-miesięcznym dzieckiem to mam problem. O urlopie myślę raczej w drugiej połowie sierpnia, może wtedy uda się gdzieś skoczyć w PL. Za granicę takiego malucha bałbym sie zabierać.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez kazik4x4Big, relacje cenowe na niekorzyść Polski są tylko w przypadku wypoczynku zimowego.
Lanzarotte, czerwiec 2014, hotel 4* wyzywienie All Inclusive - 4 tys zł/os (14 dni)
Majorka, czerwiec 2013, hotel 4*, wyzywienie All inclusiwe - 3,7 tys zł/os (14 dni)
Jurata, czewriec 2014, hotel 3*, wyzywienie HB - 6 tys zł/os *(bez dojazdu i powrotu) 14 dni
Kraków, hotel 3*, wrzesień, 299zł/os ze śniadaniem
Praga, hotel 3*, sierpień, 145 zł/os ze śniadaniem
Corfu 7 dni, hotel 3*, wyżywienie HB (szwedzki stól i za trzęsiebie dań i deserów) - całkowite wydatki, obejmujace przyjemnosci na miejscu, oraz wynajecie samochodu + benzyna do niego na 3 dni i 720 km, na 2 os 3 200 zł
Dębki 9 dni, kwatery z wyżywieniem HB (obiad , 2 dania - zupa + drugie, be zmożliwości wyboru i dokładek) - całkowite na 2 os wydatki 3 100 zł
Piwo 0,5 l - kanjpa:
Dębki - 8 zł
Teneryfa: 1,5 Euro czyli 6,30 zł
Jak już piszesz o Juracie która jest polskim TOP kurortem pod względem cen to porównaj ją np. z Monaco czy St.Tropez.
Nie porównuj polskich hoteli 4*w centrach miast czy w Juracie z hotelami 4* 9raczej cztery słoneczka) które należą do Neckermana czy mają kontrakt z Itaką.
Dalej obstaję przy stanowisku, że letni pobyt w ZellamSee które proponowałeś będzie droższy niż pobyt w Polsce.
To jest moja propozycja do tych, co chcą posiedzieć sobie w górach, w dobrych warunkach. Szczególnie polecana dla tych, którzy lubią jechać z grupą znajomych lub w dwie rodziny:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Jak już piszesz o Juracie która jest polskim TOP kurortem pod względem cen to porównaj ją np. z Monaco czy St.Tropez.
W Mocaco i St. Tropez oraz Cannes i Nice również oparę razy byłem i pobyt tam wychodził sporo taniej niz w odpowiadajacych standardem miejscach w Zakopanem czy Juracie, więc tu też sprawdza się że Polsce jest po prostu drożej.
Żeby było śmieszniej to 10 dniowa wycieczka do Tajlandii wychodzi taniej niż 10 dniowy pobyt w Juracie lub Helu w odpowiadajacym standardem hotelach
Zamieszczone przez kazik4x4Nie porównuj polskich hoteli 4*w centrach miast czy w Juracie z hotelami 4* 9raczej cztery słoneczka) które należą do Neckermana czy mają kontrakt z Itaką.
Takich przykładów, z własnego doświadczenia, mogę podać ci jeszcze co najmniej 20-30Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jacomellidanielus7, będę obserwował temat bo w czerwcu rodzić mi się będzie druga pociecha. Pierworodny ma już 5 lat i z nim mogę jeździć wszędzie, ale z 1-2-miesięcznym dzieckiem to mam problem. O urlopie myślę raczej w drugiej połowie sierpnia, może wtedy uda się gdzieś skoczyć w PL. Za granicę takiego malucha bałbym sie zabierać.
Polecane miejsca:
Bobolin (domki)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez danielus7Jacomelli, Dokładnie u mnie taka sama sytuacja. Mam drugiego malucha w wieku 4 lat (we wrześniu stuknie mu 5 ) I mam obawy jechać z 4 miesięcznym maluchem zagranicę (opieka lekarska, bo nie ma pewności czy nie będzie potrzebna konsultacja czy coś). Dlatego mój kierunek to Polskie morze, bo z językiem nie będzie problemu w przypadku nagłej wizyty u lekarza.
Ja mam sprawdzone miejsce w Ostrowie(niedaleko Jastrzębiej góry) i możliwe że tam pojadę. Do plazy jakiś km, ale miejscowość idealna na odpoczynek z dzieckiem. Chociaż fajnie byłoby pojechać gdzieś w nowe miejsceByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Popieram Big'a. Dodam jeszcze, że jechać nad polskie morze, wydać kupę siana, gnieździć się z całą zgrają innych, połowę urlopu spędzić w deszczu i do tego nie wykąpać się w morzu, bo wyjątkowo "ciepłe" - trzeba mieć nierówno pod sufitem. To samo Zakopane - co tam takiego wartego zobaczenia jest więcej niż raz w życiu?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPorównuję hotele biznesowe z biznesowymi i turystyczne z turystycznymi, więc wszystko jest o.k.
Takich przykładów, z własnego doświadczenia, mogę podać ci jeszcze co najmniej 20-30
Wiesz co, to ja poproszę tych 20-30 przykładów - skoro powiedziałeś że możesz podać, to bardzo bym prosił podaj - ale nie takie rzucane z powietrza, tylko konkretnie miejsca i konkretne ceny - oczywista z linkami.
Skoro są z własnego doświadczenia jak piszesz - to będą najbardziej miarodajne.
Będą dobrym przewodnikiem/drogowskazem u progu sezonu, niejednemu pewnie się przydadzą.
Zamieszczone przez EnriquezPopieram Big'a. Dodam jeszcze, że jechać nad polskie morze, wydać kupę siana, gnieździć się z całą zgrają innych, połowę urlopu spędzić w deszczu i do tego nie wykąpać się w morzu, bo wyjątkowo "ciepłe" - trzeba mieć nierówno pod sufitem. To samo Zakopane - co tam takiego wartego zobaczenia jest więcej niż raz w życiu?
A że drogo i pogoda niepewna - to wiedzą nawet przedszkolaki.
Ale jak napisał big, że urlop w alpach będzie tańszy niż w Polskich górach to śmiem w to wątpić.
Zakopane w sezonie - brrr....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EnriquezZakopane - co tam takiego wartego zobaczenia jest więcej niż raz w życiu?
Natomiast co do samego Zakopca to się zgodzę - 1 raz i wystarczy... chyba, że ktoś lubi tłok, tłum, hałas i misie na Krupówkach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jark7dolina chochołowska, kościeliska, strążyńska, białego, 5 stawów, rybiego potoku itd, itp. Jest wiele pięknych miejsc które można zobaczyć o ile lubi się trochę poruszać (także z dzieciakami)
P.S. Strążyska a nie "strążyńska"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Skoro są z własnego doświadczenia jak piszesz - to będą najbardziej miarodajne.
Będą dobrym przewodnikiem/drogowskazem u progu sezonu, niejednemu pewnie się przydadzą.
Co do przykładów:
Oczywiście, ze mogę podać, tylko co ci da cena z 2005 r. ? Pamietam ze Kreta za 14 dni w 3* hotelu HB to był koszt 2 300 zł. Półwysep Halcydycki 2 100 zł/os 14 dni HB
Są to ceny zawierające wszystko, czyli przelot, transfer do i z hotelu, wyżywienie, ubezpieczenie.
Polecam również przepiękne Costa del sol, gdzie w 3* hotelu z HB można spędzić 14 dni za 2 800 zł/os
Gran Canaraia, hotel 4*, HB, 14 dni - 3 200 zł/os
itd.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Juracie która jest polskim TOP kurortem pod względem cen to porównaj ją np. z Monaco czy St.Tropez.
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 23:31 ]
Zamieszczone przez kazik4x4Nie porównuj polskich hoteli 4*w centrach miast czy w Juracie z hotelami 4* 9raczej cztery słoneczka) które należą do Neckermana czy mają kontrakt z Itaką.
5* ... Lepiej tego nie komentować ....
Komentarz
-
Komentarz