DJ MŁODY, widzę, że na forum Superba ktoś własnie takie alumy sprzedaje.
Wakacje w Polsce lub pobliżu (Węgry, Austria..)
Zwiń
X
-
Wakacje w Polsce lub pobliżu (Węgry, Austria..)
Witam.
Rozglądam się za miejscem tegorocznych wakacji, które niestety nie mogą być znacznie oddalone (chorwacja odpada), ze względu na małe dziecko (półroczne). Dodam iż w CRO byliśmy w 2013r. a i Balaton też był zaliczony (bardzo fajny wypoczynek).
Proszę o jakieś konkretne namiary i kierunki podróży.
-
-
danielus7, mówię Ci, że jest...
[ Dodano: Pon 17 Lut, 14 21:33 ]
Voila: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...%BFadne+%B3eby
[ Dodano: Pon 17 Lut, 14 21:34 ]
Od siebie dodam, że "moim miejscem" na spokojny wypoczynek jest miejscowość Bobolin
Jadę tam na ostatnie dwa tygodnie sierpnia (ten sam domek już zarezerwowany) i... może tydzień w czerwcu? Ostatnie 4 wyjazdy w to miejsce miałem z piękna pogodą, a cały domek kosztuje mnie około 110zł/doba
Komentarz
-
-
to bardzo dobry pomysł. Faktycznie fajna i piękna widokowo okolica.Zamieszczone przez mac_aaronZell am See
Polskę, szczerze mówiąc bym odradzał. W Polsce jest naprawdę cholernie drogo, przy podobnych standardach. Po porstu się nie opłaca. Dodatkowo niepewna pogoda.
Zdecydowanie lepiej pojechać do Austrii, Chrowacji czy Czech.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Kolega danielus7 napisał, że nie może być zbyt daleko dodał, że Chorwacja odpada - ZaS wcale nie jest dużo bliżej, więc co za różnica?? A np. Rovnij CRO jest tylko 140km dalejZamieszczone przez mac_aaronZell am See i okolice, jezioro i alpy.
))
danielus7, A nie lepiej wpakować się w samolot i polecieć do Turcji/Grecji??
3 godziny lotu i jesteś na miejscu.
My z żoną latamy z dzieciakami i jest OK. Nie ma problemu ani na krótkich dystansach ani na transatlantyckich przelotach.
Jeżeli nad polskie morze to tylko na koniec czerwca/początek lipca - 95% pewności, że będzie pogoda. W terminie o którym mówi agamek faktycznie można mieć domek za 110pln ale pogoda jest już do dupy zazwyczaj.
Big, relacje cenowe na niekorzyść Polski są tylko w przypadku wypoczynku zimowego.Zamieszczone przez Bigto bardzo dobry pomysł. Faktycznie fajna i piękna widokowo okolica.Zamieszczone przez mac_aaronZell am See
Polskę, szczerze mówiąc bym odradzał. W Polsce jest naprawdę cholernie drogo, przy podobnych standardach. Po porstu się nie opłaca. Dodatkowo niepewna pogoda.
Zdecydowanie lepiej pojechać do Austrii, Chrowacji czy Czech.
Latem w Alpach na bank będziesz mieć drożej niż w Polsce.
W Alpach pogoda jeszcze bardziej niepewna niż u nas nad morzem.
Poza tym w Alpy z półrocznym dzieckiem?? Można jechać, ale turystycznie się nie nawojuje.
danielus7 a jak już mowa o CRO to ze Świętochłowic jak byś wyjechał to za 10h spokojnie dojedziesz na Istrię.
Ja bym walił na wieczór i rano jestem. Dzieciak spokojnie prześpi podróż.
Komentarz
-
-
danielus7, Do Austrii w w fajne rejony jest niewiele krócej niż do Cro i na pewno będzie drożej. Jak już Austria i Alpy to raczej nie z 4 miesięcznym dzieckiem, bo to miejsce do chodzenia po górach , a nie leżenie na ręczniku nad jeziorem. Fajne widoki w Alpach zaczynają się tam gdzie z wózkiem dziecięcym się nie wjedzie.
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 09:34 ]
Zdecydowanie odradzam.Zamieszczone przez BigZdecydowanie lepiej pojechać do Austrii,
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 09:37 ]
Ewentualnie na wyspę Rab, ale osobiście odradzam Lopar. Może i piasek i długa płycizna wody, ale "lepiąca się" i mocno ciepła się woda odpycha. Daleko nie ma też na Pag ale promem.Zamieszczone przez kazik4x4danielus7 a jak już mowa o CRO to ze Świętochłowic jak byś wyjechał to za 10h spokojnie dojedziesz na Istrię.
Ja bym walił na wieczór i rano jestem. Dzieciak spokojnie prześpi podróż.
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 09:40 ]
danielus7, jeżeli byś chciał zwiedzić Vorarlberg to służę pomocą.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
No tak nie bardzo.Zamieszczone przez kazik4x4Big, relacje cenowe na niekorzyść Polski są tylko w przypadku wypoczynku zimowego.
Lanzarotte, czerwiec 2014, hotel 4* wyzywienie All Inclusive - 4 tys zł/os (14 dni)
Majorka, czerwiec 2013, hotel 4*, wyzywienie All inclusiwe - 3,7 tys zł/os (14 dni)
Jurata, czewriec 2014, hotel 3*, wyzywienie HB - 6 tys zł/os *(bez dojazdu i powrotu) 14 dni
Kraków, hotel 3*, wrzesień, 299zł/os ze śniadaniem
Praga, hotel 3*, sierpień, 145 zł/os ze śniadaniem
Corfu 7 dni, hotel 3*, wyżywienie HB (szwedzki stól i za trzęsiebie dań i deserów) - całkowite wydatki, obejmujace przyjemnosci na miejscu, oraz wynajecie samochodu + benzyna do niego na 3 dni i 720 km, na 2 os 3 200 zł
Dębki 9 dni, kwatery z wyżywieniem HB (obiad , 2 dania - zupa + drugie, be zmożliwości wyboru i dokładek) - całokowilte na 2 os wydatki 3 100 zł
Piwo 0,5 l - kanjpa:
Dębki - 8 zł
Teneryfa: 1,5 Euro czyli 6,30 złCzarny Elegance
Komentarz
-
-
danielus7, będę obserwował temat bo w czerwcu rodzić mi się będzie druga pociecha. Pierworodny ma już 5 lat i z nim mogę jeździć wszędzie, ale z 1-2-miesięcznym dzieckiem to mam problem. O urlopie myślę raczej w drugiej połowie sierpnia, może wtedy uda się gdzieś skoczyć w PL. Za granicę takiego malucha bałbym sie zabierać.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Tak wybiórczo to można wszystko potraktować.Zamieszczone przez BigNo tak nie bardzo.Zamieszczone przez kazik4x4Big, relacje cenowe na niekorzyść Polski są tylko w przypadku wypoczynku zimowego.
Lanzarotte, czerwiec 2014, hotel 4* wyzywienie All Inclusive - 4 tys zł/os (14 dni)
Majorka, czerwiec 2013, hotel 4*, wyzywienie All inclusiwe - 3,7 tys zł/os (14 dni)
Jurata, czewriec 2014, hotel 3*, wyzywienie HB - 6 tys zł/os *(bez dojazdu i powrotu) 14 dni
Kraków, hotel 3*, wrzesień, 299zł/os ze śniadaniem
Praga, hotel 3*, sierpień, 145 zł/os ze śniadaniem
Corfu 7 dni, hotel 3*, wyżywienie HB (szwedzki stól i za trzęsiebie dań i deserów) - całkowite wydatki, obejmujace przyjemnosci na miejscu, oraz wynajecie samochodu + benzyna do niego na 3 dni i 720 km, na 2 os 3 200 zł
Dębki 9 dni, kwatery z wyżywieniem HB (obiad , 2 dania - zupa + drugie, be zmożliwości wyboru i dokładek) - całkowite na 2 os wydatki 3 100 zł
Piwo 0,5 l - kanjpa:
Dębki - 8 zł
Teneryfa: 1,5 Euro czyli 6,30 zł
Jak już piszesz o Juracie która jest polskim TOP kurortem pod względem cen to porównaj ją np. z Monaco czy St.Tropez.
Nie porównuj polskich hoteli 4*w centrach miast czy w Juracie z hotelami 4* 9raczej cztery słoneczka) które należą do Neckermana czy mają kontrakt z Itaką.
Dalej obstaję przy stanowisku, że letni pobyt w ZellamSee które proponowałeś będzie droższy niż pobyt w Polsce.
To jest moja propozycja
do tych, co chcą posiedzieć sobie w górach, w dobrych warunkach. Szczególnie polecana dla tych, którzy lubią jechać z grupą znajomych lub w dwie rodziny:
Komentarz
-
-
W Wyspy Kanaryjskie nie są prestiżowym miejscemZamieszczone przez kazik4x4Jak już piszesz o Juracie która jest polskim TOP kurortem pod względem cen to porównaj ją np. z Monaco czy St.Tropez.
W Mocaco i St. Tropez oraz Cannes i Nice również oparę razy byłem i pobyt tam wychodził sporo taniej niz w odpowiadajacych standardem miejscach w Zakopanem czy Juracie, więc tu też sprawdza się że Polsce jest po prostu drożej.
Żeby było śmieszniej to 10 dniowa wycieczka do Tajlandii wychodzi taniej niż 10 dniowy pobyt w Juracie lub Helu w odpowiadajacym standardem hotelach
Porównuję hotele biznesowe z biznesowymi i turystyczne z turystycznymi, więc wszystko jest o.k.Zamieszczone przez kazik4x4Nie porównuj polskich hoteli 4*w centrach miast czy w Juracie z hotelami 4* 9raczej cztery słoneczka) które należą do Neckermana czy mają kontrakt z Itaką.
Takich przykładów, z własnego doświadczenia, mogę podać ci jeszcze co najmniej 20-30
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Jacomelli, Dokładnie u mnie taka sama sytuacja. Mam drugiego malucha w wieku 4 lat (we wrześniu stuknie mu 5Zamieszczone przez Jacomellidanielus7, będę obserwował temat bo w czerwcu rodzić mi się będzie druga pociecha. Pierworodny ma już 5 lat i z nim mogę jeździć wszędzie, ale z 1-2-miesięcznym dzieckiem to mam problem. O urlopie myślę raczej w drugiej połowie sierpnia, może wtedy uda się gdzieś skoczyć w PL. Za granicę takiego malucha bałbym sie zabierać.
) I mam obawy jechać z 4 miesięcznym maluchem zagranicę (opieka lekarska, bo nie ma pewności czy nie będzie potrzebna konsultacja czy coś). Dlatego mój kierunek to Polskie morze, bo z językiem nie będzie problemu w przypadku nagłej wizyty u lekarza.
Polecane miejsca:
Bobolin (domki)
Komentarz
-
-
Dokładnie o to mi chodzi. Po pierwsze podróż, a po drugie w razie "W" lepiej przy takim maluchu mieć polskojęzycznego lekarza pod ręką i możliwość w miarę szybkiego powrotu do domu. W zeszłym roku już miałem przygodę z dzieckiem znajomych ulekarzem za granicą- (robiłem znajomym za tłuamcza) i mimo, że po angielsku mówię całkiem dobrze, to bariera w nazewnictwie specjalistycznym była spora.Zamieszczone przez danielus7Jacomelli, Dokładnie u mnie taka sama sytuacja. Mam drugiego malucha w wieku 4 lat (we wrześniu stuknie mu 5
) I mam obawy jechać z 4 miesięcznym maluchem zagranicę (opieka lekarska, bo nie ma pewności czy nie będzie potrzebna konsultacja czy coś). Dlatego mój kierunek to Polskie morze, bo z językiem nie będzie problemu w przypadku nagłej wizyty u lekarza.
Ja mam sprawdzone miejsce w Ostrowie(niedaleko Jastrzębiej góry) i możliwe że tam pojadę. Do plazy jakiś km, ale miejscowość idealna na odpoczynek z dzieckiem. Chociaż fajnie byłoby pojechać gdzieś w nowe miejsce
Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Popieram Big'a. Dodam jeszcze, że jechać nad polskie morze, wydać kupę siana, gnieździć się z całą zgrają innych, połowę urlopu spędzić w deszczu i do tego nie wykąpać się w morzu, bo wyjątkowo "ciepłe" - trzeba mieć nierówno pod sufitem. To samo Zakopane - co tam takiego wartego zobaczenia jest więcej niż raz w życiu?Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Widzę że nie tylko na/w salonach motoryzacyjnych jesteś bywały, ale i w świecie też.Zamieszczone przez BigPorównuję hotele biznesowe z biznesowymi i turystyczne z turystycznymi, więc wszystko jest o.k.
Takich przykładów, z własnego doświadczenia, mogę podać ci jeszcze co najmniej 20-30
Wiesz co, to ja poproszę tych 20-30 przykładów - skoro powiedziałeś że możesz podać, to bardzo bym prosił podaj - ale nie takie rzucane z powietrza, tylko konkretnie miejsca i konkretne ceny - oczywista z linkami.
Skoro są z własnego doświadczenia jak piszesz - to będą najbardziej miarodajne.
Będą dobrym przewodnikiem/drogowskazem u progu sezonu, niejednemu pewnie się przydadzą.
Ja też jestem zdania, że mając wolny wybór gdzie jechać - bez sensu jest pakować się nad Bałtyk. Ale tu kolega założyciel wątku wyraźnie napisał, że jest dosyć ograniczony co do odległości, więc jak napisałem że jeśli już by jechał nad Bałtyk, to tylko pod koniec czerwca.Zamieszczone przez EnriquezPopieram Big'a. Dodam jeszcze, że jechać nad polskie morze, wydać kupę siana, gnieździć się z całą zgrają innych, połowę urlopu spędzić w deszczu i do tego nie wykąpać się w morzu, bo wyjątkowo "ciepłe" - trzeba mieć nierówno pod sufitem. To samo Zakopane - co tam takiego wartego zobaczenia jest więcej niż raz w życiu?
A że drogo i pogoda niepewna - to wiedzą nawet przedszkolaki.
Ale jak napisał big, że urlop w alpach będzie tańszy niż w Polskich górach to śmiem w to wątpić.
Zakopane w sezonie - brrr....
Komentarz
-
-
dolina chochołowska, kościeliska, strążyńska, białego, 5 stawów, rybiego potoku itd, itp. Jest wiele pięknych miejsc które można zobaczyć o ile lubi się trochę poruszać (także z dzieciakami)Zamieszczone przez EnriquezZakopane - co tam takiego wartego zobaczenia jest więcej niż raz w życiu?
Natomiast co do samego Zakopca to się zgodzę - 1 raz i wystarczy... chyba, że ktoś lubi tłok, tłum, hałas i misie na Krupówkach
Komentarz
-
-
Ale tam w sezonie w dzień jest prawie tak nabite jak wieczorem na KrupówkachZamieszczone przez Jark7dolina chochołowska, kościeliska, strążyńska, białego, 5 stawów, rybiego potoku itd, itp. Jest wiele pięknych miejsc które można zobaczyć o ile lubi się trochę poruszać (także z dzieciakami)
P.S. Strążyska a nie "strążyńska"
Komentarz
-
-
Jakie miejsca cię kolego interesują? Przecież nie będę ci wypisywał wszystkich gdzie byłem, bo trochę by to zajęło. W każdym razie jeśli interesuje cie Południe Europy to pytaj i poczytaj moje wypowiedzi w tym oto wątku:Zamieszczone przez kazik4x4Skoro są z własnego doświadczenia jak piszesz - to będą najbardziej miarodajne.
Będą dobrym przewodnikiem/drogowskazem u progu sezonu, niejednemu pewnie się przydadzą.
Co do przykładów:
Oczywiście, ze mogę podać, tylko co ci da cena z 2005 r. ? Pamietam ze Kreta za 14 dni w 3* hotelu HB to był koszt 2 300 zł. Półwysep Halcydycki 2 100 zł/os 14 dni HB
Są to ceny zawierające wszystko, czyli przelot, transfer do i z hotelu, wyżywienie, ubezpieczenie.
Polecam również przepiękne Costa del sol, gdzie w 3* hotelu z HB można spędzić 14 dni za 2 800 zł/os
Gran Canaraia, hotel 4*, HB, 14 dni - 3 200 zł/os
itd.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Bez jaj ....Zamieszczone przez kazik4x4Juracie która jest polskim TOP kurortem pod względem cen to porównaj ją np. z Monaco czy St.Tropez.
[ Dodano: Wto 18 Lut, 14 23:31 ]
To prawda. Byłem ostatnio w Aquariusie w Kołobrzegu (5 *) i na Fuercie w hoteluZamieszczone przez kazik4x4Nie porównuj polskich hoteli 4*w centrach miast czy w Juracie z hotelami 4* 9raczej cztery słoneczka) które należą do Neckermana czy mają kontrakt z Itaką.
5* ... Lepiej tego nie komentować ....
Komentarz
-
Komentarz